Coaching

Coaching wat en hoe

 
Met welke vragen kan je bij mij terecht?
Werk: werkdruk, vastlopen in je werk, samenwerken, loopbaanperspectief
Ontwikkeling: persoonlijk en in relatie
Vitaliteit: stress, burnout, gevoelens van neerslachtigheid
Vragen die te maken hebben met een nieuwe levensfase
 
Reacties 
De doelen zijn gehaald. Ik kijk zakelijker naar mijn werk en kan het thuis beter van mij afzetten. De werkmail wordt bekeken maar ik kan beter onderscheiden of het urgente mailtjes zijn. De coaching zag (en zie) ik als opfrisgesprekken, ik weet ook eigenlijk wel wat er aan mankeert. Ik vond het prettig om weer eens rustig alles op een rij te zetten. De vragen werkten stimulerend.”
“Ik vond je oprecht, integer, geïnteresseerd, eerlijk, eigen en transparant. Als je het even niet wist liet je dat zien, zonder antwoorden te willen geven. Ik was aan het zoeken en jij zocht mee, stond aan mijn kant. Je durfde te experimenteren en mij uit mijn veiligheid te halen. Je hebt me adviezen gegeven, die ik heb gebruikt en ’t werkte”.
“Ik ben nu echt goed aan de slag. De gesprekken met jou als coach hebben me geweldig geholpen om niet meer in mijn valkuil te vallen door met een dienblaadje rond te gaan met mijn aanbod. Ik ben me zeer bewust van mijn sterke en zwakke kanten”
 
 
 
 
In een coachtraject zijn er 3 fasen. De eerste fase is de intake. Die kan 1 of 2 gesprekken duren. In deze fase bekijken coach en klant of ze met elkaar aan het werk willen gaan. Belangrijk is dat er vertrouwen is tussen jou als klant en mij als coach. Als afronding van deze fase formuleert de klant wat de vraag is waar hij/zij aan wil werken. Ik geef aan hoe ik inschat dat we kunnen gaan werken en hoe lang dat gaat duren. Vervolgens is er de fase van onderzoek, doelen stellen en aan ‘t werk.  Samen maken we een plan van aanpak en in de bijeenkomsten bespreken we de voortgang. Jij gaat aan de slag met wat je geleerd hebt en aan de hand van de resultaten neem je een volgende stap. In de afrondingsfase, als je de doelen die je vooraf hebt gesteld voldoende hebt bereikt, sluiten we het traject af.
Wat is mijn werkwijze?   In de bijeenkomsten zijn actuele ervaringen het vertrekpunt. Onder meer je houding  tijdens de coachsessies gebruik ik als leermateriaal. De coaching is resultaatgericht, de gestelde doelen zijn richtinggevend. Stagnatie of pijn uit het verleden krijgt de aandacht die het verdient. Ik werk met aandacht voor lichaam, geest en energie. In het coachproces ben ik als een spiegel die de klant reflecteert, daarbij vertrouw ik op mijn intuïtie, ervaring, kennis en kunde. Ik ben een rustpunt en op basis van vertrouwen en eerlijkheid komen we tot wat jou inspireert. In de praktijk zal ik met je opzoek gaan naar belemmerende overtuigingen die je functioneren in de weg staan om vandaaruit bekrachtigende overtuigingen te vinden die nieuwe energie en vuur opleveren. Ik let op lichaamssignalen die een ingang zijn naar energie en verandering. Door mijn ervaring met Mindfulness kan ik je helpen de “weg naar binnen” te vinden.
 Welke theorieën en methoden heb ik beschikbaar
  • Onorthodox Coachen, opleiding Cobi Brouwer
  • Lichaamsgericht werken (o.a. dans, yoga, chiqong)
  • Mindfulness (MBSR) en Zelfcompassie (MBCT)