Stress en Vitaliteit

Stress, Burnout, Preventie en Vitaliteit. Werken vraagt tegenwoordig veel concentratie, stressbestendigheid, creativiteit en aanpassingsvermogen. Er wordt voortdurend een appèl gedaan op je vermogen om te gaan met de vele vragen die er tijdens een drukke werkdag op je af komen.
Je bent jong en je wil alles….. een baan en je daarin ontwikkelen, een opwindende liefdesrelatie, een uitgebreid sociaal netwerk onderhouden, reizen, een huis, kinderen wellicht. Er komt een moment dat je tegen je grenzen aanloopt en dat je moet erkennen dat je keuzes moet maken.
Je wordt ouder en zit volop in het leven…soms komt er te veel tegelijk, je bent niet meer geïnspireerd en zou eigenlijk willen veranderen, je lichaam protesteert, het loopt allemaal niet zoals je wilt.  
Stress is vaak het signaal, piekeren, wakker liggen, concentratieverlies. Als je onder stress staat verkeert je lichaam in een alarmtoestand. Als deze alarmtoestand te lang aanhoudt ontwikkel je klachten. Deze klachten kunnen leiden tot ziekteverzuim en tot burnout. Om jezelf goed staande te houden is het belangrijk te kunnen ontspannen, inzicht te verwerven en te weten hoe je een hoofd vol to-do lijstjes tot rust kunt brengen. Zeker als de werkdruk hoog is, je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en je alles graag heel goed doet.

Coaching

Wellicht herken je klachten als concentratieproblemen, prikkelbaarheid of vermoeidheid. Een aantal coachgesprekken kan je helpen je burnout voor te zijn. Als interne en externe coach heb ik ruime ervaring in (h)erkennen van signalen van stress en het begeleiden naar meer ontspanning, vitaliteit, focus, werkplezier en zelfvertrouwen. Je leert de regie te houden in moeilijke omstandigheden en krijgt weer leiderschap over je leven. Je kan contact maken met je inspiratie en keuzes maken die voldoening geven.