Persoonlijk leiderschap

Wat is Mindfulnesstraining

De officiële MBSR Mindfulnesstraining (mindfulness based stress reduction) bestaat uit 8 bijeenkomsten en een dag en is er voor individuen en groepen. De training is veelvuldig onderzocht en heeft zodanige resultaten dat een aantal zorgverzekeraars een deel van de kosten vergoedt. (https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness)  In de bijeenkomsten leer je vaardigheden waarmee je beter met de lastige dingen van het leven kan omgaan: stress, piekeren, somberheid, slapeloosheid, concentratiestoornis en burnout. De aanpak is praktisch, je traint je aandacht zodat je bewuster wordt van je gedachten, lichamelijke reacties, gevoelens en emoties. Door dit bewustzijn krijg je meer regie in je dagelijks leven en je kan beter kiezen hoe je met stressvolle situaties omgaat.

Programma

Tijdens de sessies doen we aandachtsoefeningen zoals de bodyscan, bewegingsoefeningen en verschillende vormen van meditatie. Er is tijd om je ervaringen na te bespreken en op achtergrondinformatie in te gaan. Iedere bijeenkomst heeft een thema zoals bewust leven in plaats van op de automatische piloot, grenzen verkennen, stress bewust beantwoorden en communiceren met aandacht en zelfzorg.

Voor wie

Voor iedereen, met of zonder klachten, die wil investeren in de kwaliteit van zijn of haar leven. Je kan het programma individueel of in een groep volgen. Voor jongeren tot 18 jaar is er een aangepast programma mogelijk.

Resultaten

Je ervaart minder stress, meer rust en ruimte in je leven. Je piekert minder en kan gemakkelijker loslaten. Je kan vaardiger omgaan met lastige emoties en situaties en je kan meer genieten en in het hier en nu zijn. Kortom: je hebt meer veerkracht.
 
Ik ben lid van de Beroepsvereniging VMBN in categorie 1, voorwaarde om vergoeding bij je zorgverzekeraar aan te vragen.