Wat is Mindfulnesstraining

Wat is Mindfulness
Mindfulness is een ander woord voor opmerkzaamheid. Je traint je aandacht en leert te zijn waar je bent en op te merken wat er hier en nu gebeurt. Balans, overzicht, ontspanning en een gevoel van ruimte zijn opbrengsten van Mindfulness.
Wat is Mindfulnesstraining
Mindfulness­training is een training met een programma, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen bij stress en stress-gerelateerde klachten: piekeren, perfectionisme, gejaagdheid, onzekerheid en meer. Je leert om te gaan met lastige emoties en afstand te nemen van negatieve gedachten. Daarnaast krijg je inzicht in de manier waarop je met jezelf omgaat. Je krijgt volop handvaten aangereikt om mindfulness in je dagelijks leven te integreren. Niet zweverig, wél professioneel en erkend.
Wanneer Mindfulnesstraining
Velen van ons worstelen met stress, angst, piekeren of somberheid en  we draaien rond in gedachten die met het verleden (spijt) of de toekomst (zorgen) te maken hebben. Je kan met al deze stress leren omgaan door met je aandacht terug te gaan naar het hier en nu. Met mindfulness kun je belemmerende gedachten, emoties en spanning leren signaleren en loslaten. Met mindfulness verschuift de aandacht van verbeteren en veranderen (ik doe het niet goed) naar accepteren. Het gaat erom hoe je met alles wat er op je afkomt omgaat. Mindfulness betekent bewust aandacht geven in dit moment, zonder oordeel. Met ruime, vriendelijke aandacht kun je leren geduld op te brengen en jezelf te ondersteunen. Zo krijg je weer leiding over je leven.