Wat is Mindfulnesstraining

Wat is Mindfulness
Mindfulness is een ander woord voor opmerkzaamheid. Je traint je opmerkzaamheid en leert te zijn waar je bent en op te merken wat er hier en nu gebeurt. Balans, overzicht, vaardig handelen en persoonlijk leiderschap zijn opbrengsten van Mindfulness.
Wat is Mindfulnesstraining
Mindfulness­training is een training met een duidelijk omschreven programma. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen bij stress en allerlei stress-gerelateerde klachten: piekeren, perfectionisme, gejaagdheid, onzekerheid en meer. Je leert om te gaan met lastige emoties en afstand te nemen van negatieve gedachten. Daarnaast krijg je inzicht in de manier waarop je met jezelf omgaat. Je krijgt volop handvaten aangereikt om mindfulness in je dagelijks leven te integreren. Niet zweverig, wél professioneel en erkend.
Stress
Velen van ons worstelen met stress.  Stress wordt vaak veroorzaakt door onze geest die zich druk maakt met oordelen. Die met het verleden (spijt) of de toekomst (zorgen) bezig is. Je kan met stress leren omgaan door je geest te leren terug te gaan naar het hier en nu. Met mindfulness kun je belemmerende gedachten, emoties en spanning leren signaleren en loslaten. Met mindfulness verschuift de aandacht van de verandermodus naar de acceptatiemodus. Zijn met wat er is. Het gaat erom hoe je met alles wat er op je afkomt omgaat. Mindfulness betekent bewust aandacht geven in dit moment, zonder oordeel. Niet dat dat gemakkelijk is, want we hebben soms de neiging ongeduldig te zijn, teleurgesteld als het niet meteen lukt en onszelf op de kop te zitten.  Met ruime, vriendelijke aandacht kun je leren geduld op te brengen en jezelf te ondersteunen met mindfulness methoden. Zo krijg je weer de leiding over je leven.