Loopbaanzaken

Haal het Beste uit je Loopbaan. Hoe vind ik voldoening in mijn werk; hoe kan ik verder komen in mijn loopbaan; wat past bij mij; is dit alles, waar vind ik inspiratie; ik loop steeds vast en kom niet verder; ik heb last van stress….. Een coach kan je een spiegel voorhouden en je vragen helpen verhelderen. 
Individuele Loopbaancoaching 
In een individueel loopbaantraject over bovenstaande vragen kijken we naar de stand van zaken in je loopbaan en leven op dit moment. We brengen verlangen en vermogen naar boven, wat wil je, wat kun je en waarin vind je voldoening. Je netwerk binnen en buiten de organisatie breng je in kaart en we bespreken de acties die je wil ondernemen. Werkenderwijs leer je en krijg je helder wat voor jou op dit moment de beste stap is.
In Company:  Loopbaancheck “Hoe zit je in je werkvel”
Op weg naar duurzame inzetbaarheid en mobiliteit. Investeren in medewerkers zodat ze vitaal en gemotiveerd kunnen werken start met een checkup oftewel een “hoe zit je in je werkvel” gesprek . In de gesprekken is het doel om stress te signaleren en groei, ontwikkeling en mobiliteit te ondersteunen. Een loopbaancheck is de plek waar een medewerker samen met een coach kijkt naar “hoe zit ik in mijn loopbaan en leven op dit moment”.  In 2 gesprekken maak ik als coach met de medewerker een pas op de plaats.. Gespreksonderwerpen kunnen zijn: behoefte aan verandering in de loopbaan, hoe krijg ik weer plezier in mijn werk, wat brengt ontwikkelings- en levensfase aan wensen met zich mee, wat kan ik inzetten aan hulpbronnen bij stress. De gesprekken zijn een support vanuit de werkgever waarmee het welzijn en de gezondheid van medewerkers wordt bevorderd doordat ze zich gehoord en gezien voelen. De checkup is vertrouwelijk, de medewerker blijft in control over de te zetten stappen richting meer balans, voldoening en vitaliteit. Als werkgever blijft u geïnformeerd doordat de coach geanonimiseerde data ter beschikking stelt en via een medewerkers evaluatie.                     
 
 
Reacties
Marij van Puijenbroek, manager Personeelsontwikkeling ROC Midden Nederland: “Het aanbod Loopbaancheck en het aanbod “Hoe zit je in je werkvel” van Jeltje Berends hebben we binnen ROCMN aangeboden als onderdeel van het programma Fit en Vitaal.  Het blijkt dat de mogelijkheid om met een externe coach te kunnen spreken over werk en privé tegemoet komt aan de behoefte van een aantal medewerkers. Zowel loopbaanvragen als het signaleren van stress en burn-out kwamen aan bod in de gesprekken. Het heeft ons ook informatie opgeleverd waar we als P&O gebruik van kunnen maken. Overigens bleek dat in meer dan de helft van de gesprekken de manager door de medewerker is geïnformeerd en op de hoogte gehouden. Dat vinden wij een positief signaal. De coach heeft verwezen naar verschillende opvolgingsmogelijkheden: loopbaancoach, interne mobiliteit, manager, huis-en bedrijfsarts, coaching of mindfulness training. Jeltje Berends wordt gewaardeerd om haar oprechte, geïnteresseerde houding en motiverende en doeltreffende aanpak.”
“Ik vond het gesprek erg aangenaam. Jeltje stelt me op m’n gemak en kan aandachtig luisteren. Ik voelde me geïnspireerd en ondersteund”.
“Het was een gesprek binnen een ontmoeting op basis van gelijkwaardigheid”.